Jurnalistul Patrick Pelloux, care scria editoriale pentru publicatia franceza Charlie Hebdo si lucra in acelasi timp ca doctor, a scapat de atacul celor trei teroristi asupra sediului reviste pentru ca se afla la o intalnire cu pompierii si serviciile de urgenta.

Jurnalistul a acordat un interviu pentru televiziunea franceza iTele, in care a promis ca va pregati urmatorul numar al revistei. El a precizat ca publicatia va continua sa apara, ca semn ca asasinii nu au castigat.

Acesta a precizat, de asemenea, ca nu va fi usor sa continue cu publicarea revistei, insa acest lucru se va intampla pentru ca moartea jurnalistilor sa nu fi fost "in zadar", noteaza The Guardian. "Cu totii suferim, cu durere, cu frica, insa vom face asta pentru ca nu putem lasa stupiditatea sa castige", a declarat Pelloux.

In urma atacului de miercuri dimineata la sediul revistei Charlie Hebdo au murit 12 persoane, in timp ce in interiorul cladirii jurnalistii publicatiei erau in timpul unei sedinte editoriale. Pelloux a fost printre primele persoane care au venit la fata locului, dupa ce a fost chemat de un alt supravietuitor. Printre cei impuscati in timpul sedintei erau si patru dintre cei mai populari caricaturisti ai revistei, dar si din Franta: Cabu, Wolinski si Tignous, dar si cel care ocupa postul de director din 2012, Stephane Charbonnier, cunoscut ca Charb.

Citeste si:
Taxe autostrada si vignete Europa: cat te costa
Taxe autostrada si vignete...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cand va aparea urmatorul numar al publicatiei satirice Charlie Hebdo