In jurul orei 07.00 GMT (09.00 ora Romaniei), mai multe camionete ale Brigazii de cautare si interventie (BRI) a politiei judiciare au ajuns in aceasta zona situata la 80 de kilometri nord-est de Paris, unde se concentreaza cautarile. "Cautarile se vor relua, mai ales in zonele impadurite", a explicat pentru AFP o sursa din cadrul politiei.

In aceasta regiune au fost reperati fratii Kouachi, doi islamisti francezi de origine algeriana, suspectati ca ar fi autorii atentatului de miercuri, cel mai sangeros atac comis in Franta in ultima jumatate de secol. Atentatul, soldat cu 12 morti la Paris, a fost salutat de gruparea Stat Islamic (SI), al carei post de radio i-a calificat drept "eroi" pe autorii masacrului.

Pe strazile din sectorul Longpont, teatrul ultimei operatiuni de anvergura a fortelor de ordine joi seara, militarii si jandarmii continuau sa controleze accesul, oprind toti soferii care parasesc satul pentru a deschide portbagajele masinilor. Pe un drum din apropiere, care leaga aceasta zona de Paris, sunt stationate camioane ale jandarmeriei, in timp ce jandarmii fac rondul. Cel putin un baraj al politiei, organizat de trupe de elita cu cagule si puternic inarmate, verifica accesul in padurea Retz, unde s-au concentrat operatiunile cu o zi inainte.

Sursa foto: MediafaxFoto