Congresul Statelor Unite a reinnoit pana in 2020 programul de asigurari publice, creat dupa atentatele din 11 septembrie 2001, care permite acoperirea unor pierderi legate de un atentat terorist, relateaza AFP, scrie Mediafax.

Statul federal va acoperi pierderile care depasesc 200 de milioane de dolari in proportie de 80 la suta, potrivit legii adoptate de Senat (93 de voturi pentru si patru impotriva) si de Camera Reprezentantilor (416 voturi pentru si cinci impotriva). Fransiza dincolo de care statul federal va plati, in prezent de 100 de milioane de dolari, va fi crescuta gradual incepand din 2016 pana la 200 de milioane, in timp ce contributia statului va scadea de la 85 la 80 la suta in cinci ani.

Programul, cunoscut sub acronimul TRIA, a expirat la 31 decembrie si in prezent este prelungit pana la 31 decembrie 2020. Aceasta este prima lege adoptata de noul Congres. "Mesajul este clar: America va ramane asigurata impotriva actelor de terorism", a declarat directorul general al Asociatiei nationale a asiguratorilor profesionisti (PIA), Mike Becker.

Asigurarea federala era ceruta de sectorul de asigurari dar si de cel al constructiilor. "Dupa 11 septembrie, newyorkezii nu stiau daca sudul Manhattanului va fi reconstruit vreodata, dar gratie asigurarii de terorism, am revenit", a declarat senatorul democrat de New York Charles Schumer.

Sursa foto: Dolar, Shutterstock.com

Citeste si:
Coronavirusul face noi victime. Statele Unite ale Americii sunt...
Coronavirusul face noi...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
SUA investeste 1 mld dolari in tarile Initiativei Celor Trei Mari
Setari Cookie-uri