Statul federal va acoperi pierderile care depasesc 200 de milioane de dolari in proportie de 80 la suta, potrivit legii adoptate de Senat (93 de voturi pentru si patru impotriva) si de Camera Reprezentantilor (416 voturi pentru si cinci impotriva). Fransiza dincolo de care statul federal va plati, in prezent de 100 de milioane de dolari, va fi crescuta gradual incepand din 2016 pana la 200 de milioane, in timp ce contributia statului va scadea de la 85 la 80 la suta in cinci ani.

Programul, cunoscut sub acronimul TRIA, a expirat la 31 decembrie si in prezent este prelungit pana la 31 decembrie 2020. Aceasta este prima lege adoptata de noul Congres. "Mesajul este clar: America va ramane asigurata impotriva actelor de terorism", a declarat directorul general al Asociatiei nationale a asiguratorilor profesionisti (PIA), Mike Becker.

Asigurarea federala era ceruta de sectorul de asigurari dar si de cel al constructiilor. "Dupa 11 septembrie, newyorkezii nu stiau daca sudul Manhattanului va fi reconstruit vreodata, dar gratie asigurarii de terorism, am revenit", a declarat senatorul democrat de New York Charles Schumer.

Sursa foto: Dolar, Shutterstock.com