La sedinta editoriala au participat caricaturistii Jean Cabut (Cabu), Stéphane Charbonnier (Charb), Georges Wolinski si Bernard Verlhac (Tignous).

Sedinta a avut loc atunci cand revista urma sa publice 12 caricaturi cu profetul Mohamed, care au aparut initial in revista daneza Jyllands-Posten. In urma publicarii acestor imagini, Charlie Hebdo a fost data in judecata de grupuri musulmane, insa a castigat in instanta.

Citeste si:

Cel care a realizat desenul pentru coperta a fost Cabu, imaginea reprezentandu-l pe profetul Mohamed care isi acopera fata cu mainile si spune "E greu sa fii iubit de idioti", sub titlul "Mohamed e coplesit de fundamentalisti". De altfel, aceasta caricatura a fost printre primele care a atras furia islamistilor.

In 2011, birourile Charlie Hebdo au fost distruse intr-un atac cu bomba, dupa ce editia speciala "Charia Hebdo", care facea aluzie la legea islamica Sharia, il anunta pe Mohamed ca editor. Coperta cu o reprezentare a profetului continea urmatorul text: "100 de lovituri de bici daca nu mori de ras".

Redactia a fost atacata din nou pe 7 ianuarie 2015, cand 12 persoane au fost impuscate de doi teroristi care aveau fetele acoperite cu cagule negre. Dintre acestea, opt erau jurnalisti. Cei doi suspecti in acest atentat sunt fratii Cherif si Said Kouachi.