Chérif si Saïd Kouachi, suspecti in atacul de la Carlie Hebdo, au fost internati din 1994 si pana in 2000 intr-un centru educativ din departamentul Corrèze (sud-vest), iar responsabilul cu educatia ii descrie ca pe niste "copii infofensivi", relateaza Le Figaro, potrivit Mediafax.

"Doi tineri fara istorie", ii descrie pe Chérif si Saïd Kouachi educatorul de la Centrul Monédières din Treignac, in Corrèze, unde cei doi tineri au fost internati din 1994 si pana in 2000. Acest centru, care apartine Fundatiei Claude-Pompidou, este o Casa de copii cu caracter social (MECS). Acest tip de institutie este specializat in primirea minorilor, plasati acolo de catre Protectia Judiciara a Tinerilor, Ajutorul Social pentru Copii sau un judecator.

In 1994, pe cand aveau 12 si 14 ani, copiii au fost plasati in acest centru deoarece mama lor nu se ocupa de ei. Atat femeia, care a decedat in 1995, cat si copiii aveau sa ramana in centru timp de sase ani. "Suntem cu totii socati de caz, pentru ca-i cunosteam pe acesti tineri. Ne este greu sa ne imaginam ca acesti copii, care au fost perfect integrati, ar fi putut, in mod deliberat, sa ucida", marturiseste Patrick Fournier, seful Serviciului Educativ pentru ziarul local Le Populaire, care-i descrie pe cei doi frati ca pe niste "copii inofensivi".

Copiii, "veseli, simpatici", nu i-au ridicat nici cea mai mica problema, nu au existat "nici violente, nici fugi", a declarat el pentru RTL. Erau "scolarizati", jucau la cluburi locale de fotbal, iar Saïd voia sa ajunga fotbalist profesionist, adauga Fournier. Fratele cel mare a obtinut, la centru, Certificatul de aptitudini profesionale (CAP) si Brevetul de studii din primul ciclu (BEPC) in domeniul hotelier si era "intru totul pregatit sa intre in viata profesionala".

In ceea ce-l priveste pe Chérif Kouachi, el era "politicos, amabil si serios in activitate", a declarat o reprezentanta a Agentiei de munca temporara pentru postul israelian i-24 news, precizand totodata ca politistii se informau in mod regulat despre el. La varsta de 29 de ani, el a muncit timp de patru luni ca vanzator de peste intr-un supermarket.

Cei doi frati s-ar fi radicalizat abia dupa ce au ajuns la Paris, in 2001, apreciaza Le Figaro. Francezul Cherif Kouachi, in varsta de 32 de ani, cautat impreuna cu fratele sau, Said, in varsta de 34 de ani, in ancheta privind atacul comis impotriva saptamanalului Charlie Hebdo, este un islamist cunoscut de serviciile franceze antiterorism, condamnat pentru prima data in 2008.

Cei doi frati sunt suspectati ca ar fi comis atacul de la Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti si 11 raniti miercuri. Cartea de identitate a unuia dintre barbati a fost gasita intr-o masina abandonata dupa atac in nord-estul Parisului. Fratii Cherif erau "pe lista noastra de supraveghere de mai multi ani", a dezvaluit un oficial american din cadrul fortelor de ordine, sub acoperirea anonimatului. Cei doi barbati figureaza in bazele de date americane cu persoane suspectate de teorism, inclusiv in celebra "No Fly List", care le interzice celor trecuti nominalizati sa zboare catre sau dinspre Statele Unite. In plus, cel mai mare dintre frati, Said, a petrecut "cateva luni" in Yemen in 2011 pentru a se antrena in manuirea armelor impreuna cu un membru Al-Qaida, inainte de a se intoarce in Franta, a declarat un alt oficial american, confirmand o informatie din New York Times.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri