Coca-Cola, un gigant al industriei bauturilor racoritoare, a anuntat ca va reduce numarul angajatilor cu 1.800 de posturi in incercarea de a economisi anual circa 3 miliarde de dolari, scrie BBC.

Coca-Cola a raportat o scadere de 14% a veniturilor in perioada iulie-septembrie. Disponibilizarile vizeaza atat centrul operational al companiei din Atlanta, cat si business-ul international. Producatorul a precizat ca a inceput deja sa anunte angajatii afectati de aceasta decizie.

Reducerile de personal vor continua in diferite departamente in perioade distincte din an. “Am identificat intre 1.600 si 1.800 de pozitii in zona corporate, Coca-Cola America de Nord si Coca-Cola International care vor fi eliminate in urmatoarele luni”, a declarat un purtator de cuvant al Coca-Cola, companie in care lucreaza circa 130.000 de angajati la nivel global.

Muhtar Kent, CEO-ul Coca-Cola, declara anul trecut ca producatorul intentioneaza sa realizeze economii de 3 miliarde de dolari pana in 2019, ceea ce va presupune si reducerea personalului. Acesta preciza la momentul respectiv ca se concentreaza pe “simplificarea” afacerii si va continua procesul de “refrancizare a imbuteliatorilor de pe teritoriul Americii de Nord pana in 2017”.

Vanzarile Coca-Cola in Romania si-au redus declinul in trimestrul al treilea, sprijinite de volume in crestere atat pe segmentul bauturilor carbogazoase, cat si pe ansamblul pietei bauturilor racoritoare nonalcoolice. Coca-Cola HBC este al doilea mare imbuteliator al grupului american Coca-Cola dupa volumul vanzarilor. Compania are afaceri in 28 de tari din Europa, Asia si Africa. In Romania, Coca-Cola HBC detine trei fabrici, la Ploiesti, Timisoara si Vatra Dornei, precum si o retea de 14 centre de distributie.

Sursa foto: Coca-Cola, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri