Coca-Cola a raportat o scadere de 14% a veniturilor in perioada iulie-septembrie. Disponibilizarile vizeaza atat centrul operational al companiei din Atlanta, cat si business-ul international. Producatorul a precizat ca a inceput deja sa anunte angajatii afectati de aceasta decizie.

Reducerile de personal vor continua in diferite departamente in perioade distincte din an. “Am identificat intre 1.600 si 1.800 de pozitii in zona corporate, Coca-Cola America de Nord si Coca-Cola International care vor fi eliminate in urmatoarele luni”, a declarat un purtator de cuvant al Coca-Cola, companie in care lucreaza circa 130.000 de angajati la nivel global.

Muhtar Kent, CEO-ul Coca-Cola, declara anul trecut ca producatorul intentioneaza sa realizeze economii de 3 miliarde de dolari pana in 2019, ceea ce va presupune si reducerea personalului. Acesta preciza la momentul respectiv ca se concentreaza pe “simplificarea” afacerii si va continua procesul de “refrancizare a imbuteliatorilor de pe teritoriul Americii de Nord pana in 2017”.

Citeste si:

Vanzarile Coca-Cola in Romania si-au redus declinul in trimestrul al treilea, sprijinite de volume in crestere atat pe segmentul bauturilor carbogazoase, cat si pe ansamblul pietei bauturilor racoritoare nonalcoolice. Coca-Cola HBC este al doilea mare imbuteliator al grupului american Coca-Cola dupa volumul vanzarilor. Compania are afaceri in 28 de tari din Europa, Asia si Africa. In Romania, Coca-Cola HBC detine trei fabrici, la Ploiesti, Timisoara si Vatra Dornei, precum si o retea de 14 centre de distributie.

Sursa foto: Coca-Cola, Shutterstock.com