Un schimb de focuri a izbucnit la Vincennes, o zona situata la periferia estica a Parisului, intr-un magazin cu alimente cuser, unde ar avea loc si o luare de ostatici, relateaza Le Figaro in editia online, scrie Mediafax.

[Update 2] Autorul luarii de ostatici din estul Parisului, Amedy Coulibaly, cere ca fortele franceze sa inceteze operatiunea de la Dammartin-en-Goële si fratii Kouachi, suspectati in cazul masacrului de la redactia Charlie Hebdo, sa fie lasati sa plece. Amedy Coulibaly a precizat ca, daca politia nu se conformeaza cerintelor sale, va ucide ostaticii din magazinul cu alimente coser de la Porte de Vincennes, din estul Parisului.

[Update 1] Cel putin cinci persoane ar fi tinute ostatice in magazinul cu alimente coser atacat la Vincennes, la periferia estica a Parisului, potrivit unei surse din politie.

Sursa din politie a precizat ca agresorul de la Vincennes este autorul atacului de joi de la Montrouge, soldat cu moartea unei politiste. "Este extrem de periculos (...). Este echipat cu doua pusti de asalt", a adaugat sursa.

"Stiti foarte bine cine sunt", le-a spus atacatorul politistilor care il incercuiesc.

Parchetul antiterorist va demara o ancheta in acest caz, iar presedintele François Hollande i-a cerut ministrului de Interne Bernard Cazeneuve sa se deplaseze la locul atacului.

Traficul a fost partial intrerupt pe linia 3 a tramvaiului parizian, in zona Porte de Vincennes, "ca masura de securitate", in contextul schimbului de focuri care a izbucnit in acest cartier, a anuntat RATP pe Twitter.

Elevii unui colegiu situat in zona Porte de Vincennes sunt in siguranta, potrivit site-ului institutiei. "Elevii sunt in siguranta in interiorul institutiei", scrie pe site-ul liceului.

Potrivit unor surse apropiate dosarului, autorul atacului de la Montrouge, soldat cu moartea unei politiste, ar fi implicat in schimbul de focuri de la Vincennes, care a izbucnit in jurul orei 13.00 (14.00, ora Romaniei). Barbatul era inarmat cu doua mitraliere, a precizat un delegat al sindicatului Unitatea SGP FO, Rocco Contendo.

Potrivit unui reprezentant al sindicatului Alliance, barbatul a ranit doua persoane, dupa care s-a baricadat in magazin. Un reprezentant al Partidului de stanga, Raquel Garrido, a scris despre acest incident armat pe Twitter: "Agitatie la Porte de Vincennes. Politisti cu veste antiglont evacueaza pe toata lumea. Operatiune in curs".

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri