Presupusii autori ai atacului care a vizat revista Charlie Hebdo au luat un ostatic intr-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële, situata in nordul Frantei. La locul incidentului au fost auzite explozii si schimburi de focuri.

Zece persoane au fost luate ostatice, vineri dimineata, intr-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne) situata la nord de Paris, afirma France 2 intr-o editie speciala. Urmarirea fratilor Cherif si Said Kouachi s-a intensificat vineri dimineata in sudul departamentelor Aisne si Oise. In urma schimbului de focuri care a avut loc la Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne), doua persoane au murit si alte 20 au fost ranite. Cei doi suspecti s-ar fi baricadat intr-o tipografie, unde detin ostatice mai multe persoane.

Un vehicul a fost furat vineri, in jurul orei 08.40 (09.40 ora Romaniei) la Montagny-sainte-Félicité, in Oise, de doi indivizi inarmati cu pistoale automate si cu semnalmentele fratilor Kouachi, cei doi suspecti in atentatul de la Charlie Hebdo. Cateva minute mai tarziu, un schimb de focuri a avut loc in Seine-et-Marne, in dreptul localitatii Dammartin-en-Goële, in apropiere de zona unde au loc operatiunile de cautare a fratilor Cherif si Said Kouachi. Mai multi barbati aflati la bordul unei masini au tras in fortele de ordine.

Citeste si:

Totodata, fortele speciale franceze au lansat asaltul in piata evreiasca din Paris, mai multi ostatici fiind eliberati. Cei cinci ostatici care erau retinuti de doi islamisti au fost eliberati.

Sursa foto: AFP / Mediafax Foto