Un lider religios al Al-Qaida in Peninsula Araba (AQPA), din care ar fi facut parte fratii Kouachi, autorii atentatului de la Charlie Hebdo, a amenintat Franta cu noi atacuri, intr-o inregistrare video, a anuntat SITE, care monitorizeaza site-urile islamiste, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

In aceasta inregistrare video, Harith al-Nadhari, o autoritate in materie de sharia (legea islamica), s-a adresat francezilor pentru a le transmite un mesaj. "Nu veti fi in siguranta atat timp cat veti lupta impotriva lui Allah, mesagerului sau si credinciosilor", potrivit SITE.

"Soldati care il venereaza pe Allah si mesagerii sai au ajuns printre voi. Ei nu se tem de moarte, ei cauta martiriul in numele lui Allah", continua acest lider, referindu-se la autorii atacului de la sediul din Paris al saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti.

Chérif Kouachi, care a declarat ca urmeaza instructiuni ale AQPA, si fratele sau Saïd, care ar fi participat in Yemen la antrenemente ale Al-Qaida, au fost ucisi vineri de fortele de ordine, dupa ce s-au retras intr-o tipografie situata la nord-est de Paris.

Un alt atacator, Amedy Coulibaly, a fost ucis in urma unui asalt asupra magazinului evreiesc din Paris. El a declarat ca facea parte din organizatia Stat Islamic.

Sursa foto: Stat Islamic, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri