Regimul de la Damasc construiste in secret un complex subteran care ar putea fi destinat fabricarii de arme nucleare, scrie saptamanalul german Der Spiegel, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Complexul este construit intr-o zona montana din vestul tarii, la doi kilometri de granita cu Liban, anunta publicatia germana, care citeaza "documente exclusive", imagini din satelit si conversatii interceptate de serviciile de informatii.Complexul are acces la apa si electricitate, precizeaza Der Spiegel.

Numele de cod al complexului este "Zamzam" si ar putea fi utilizat la imbogatirea uraniului, potrivit unor "experti occidentali", citati de publicatia germana. Regimul sirian a transferat catre noul complex 8.000 de tije de combustibil, continua Der Spiegel. Conform publicatiei, experti nord-coreeni si iranieni sunt implicati in proiectul "Zamzam". Puternica militie siita libaneza Hezbollah, care sustine regimul sirian, asigura securitatea complexului.

Sursa foto: Arme, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri