"Astazi auzi: toti suntem Charlie, eu sunt Charlie. Ei bine, imi pare rau, eu nu sunt Charlie. Sunt miscat de moartea a 12 compatrioti francezi, dar nu ma voi lupta pentru a apara spiritul Charlie, care este un spirit anarhisto-trotkist, un dizolvant perfect al moralitatii politice", a declarat liderul FN, intr-o inregistrare video publicata pe site-ul sau.

Fondatorul FN, condus in prezent de fiica sa Marine Le Pen, a amintit ca revista Charlie Hebdo era "inamicul FN, cerandu-i dizolvarea prin petitie nu cu mult timp in urma". El a denuntat de asemenea mitingul organizat duminica la Paris, in semn de omagiu fata de victimele atacurilor, afirmand ca este "orchestrat de presa". "Maniera in care este orchestrat totul imi aminteste de manifestatiile de acelasi tip care au fost organizate cu complicitatea presei, inclusiv a presei de dreapta", a declarat Le Pen.

In 1990, o mare manifestatie la care a participat presedintele socialist Francois Mitterrand a avut loc dupa profanarea unui cimitir evreiesc, atribuita extremei-drepte. Autorii, identificati sase ani mai tarziu, erau membri ai unei grupari neonaziste si nu aveau nici o legatura cu FN. In ceea ce priveste atacurile din ultimele zile soldate cu 17 morti in Franta, Le Pen a apreciat ca "acest fenomen terorist este legat in primul rand de fenomenul imigratiei masive".

Sursa foto: MediafaxFoto