Grupul petrolier britanic BP Plc. a anuntat vineri seara ca va mentine jumatate vestica a campului petrolifer Prudhoe Bay (Alaska) in functiune, inlocuind in acelasi timp conductele afectate de coroziune, ceea ce ii va permite sa aduca productia la jumatate din nivelul inregistrat anterior incidentului provocat de scurgerea de petrol de saptamana trecuta, informeaza Rompres.

BP a precizat ca pana la finele lunii august intentioneaza sa majoreze productia de la 150.000 de barili de titei si gaz natural pe zi, in prezent, la 200.000 de barili pe zi, adica la jumatate din capacitatea de productie inregistrata anterior.

In acest fel BP va putea sa pompeze titeiul necesar rafinariilor de pe coasta de vest a SUA. De asemenea BP a informat ca are intentia de a inlocui toti cei 26 de kilometri de conducta petroliera din zona Prudhoe Bay afectati de coroziune. Purtatorul de cuvant de la BP, Neil Chapman, a precizat ca o prima estimare ridica pretul lucrarilor pentru inlocuirea conductelor de la Prudhoe Bay la aproximativ 170 milioane dolari.

Duminica trecuta BP a luat decizia de a inchide productia la zacamantul Prudhoe Bay, care in mod normal asigura aproximativ opt procente din productia de petrol a SUA, in urma unei scurgeri masive de titei datorate coroziunii conductelor care traverseaza Alaska. Decizia a provocat imediat cresterea barilului de petrol la nivelul de 77 dolari.

In plus, desi legislativul american este in vacanta pana in luna septembrie, mai multi politicieni, atat republicani cat si democrati, au criticat compania petroliera pentru ca a neglijat problema intretinerii conductelor petroliere. In luna noiembrie 2006 vor avea loc alegeri legislative in SUA, iar cresterea pretului combustibililor la pompa cu trei dolari va fi una din temele de campanie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri