Politia franceza a descoperit, in noaptea de sambata spre duminica, o posibila ascunzatoare a lui Amedy Coulibaly, autorul mai multor atacuri in regiunea pariziana, relateaza AFP, preluat de Mediafax.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, ascunzatoarea se afla in zona Gentilly din sudul Parisului. Apartamentul a fost localizat datorita inregistrarilor telefonice, precum si cu ajutorul unui martor care l-ar fi recunoscut pe Coulibaly.

Jihadistul s-ar fi stabilit in aceasta locuinta incepand din 4 ianuarie. Politia a descoperit in apartament acte de identitate pe numele Amedy Coulibaly, patru pistoale Tokarev, un revolver, munitii, telefoane, bombe lacrimogene, un Coran si bannere similare cu cele utilizate de grupul Stat Islamic (SI). De asemenea, a fost stabilita o legatura intre cartusele descoperite la Fontenay-aux-Roses, la periferia Parisului, unde o persoana care facea jogging a fost ranita grav de gloante, si pistolul Tokarev gasit in magazinul evreiesc, unde Amedy Coulibaly a lansat un atac.

Suspectul, in varsta de 32 de ani, a fost ucis vineri in asaltul fortelor franceze asupra magazinului evreiesc din Paris, unde tinea ostatici. El a omorat patru persoane in acest magazin, dupa ce joi a impuscat mortal o politista la Montrouge. In 2013, el fusese deja condamnat la cinci ani de inchisoare pentru ca a contribuit la o tentativa de evadare a unui fost membru al Grupului Islamic Armat Algerian (GIA).

Franta si Europa vor adopta...
Citeste si: Noi masuri de securitate in Franta, dupa atentatele din Paris


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015