Aproape 5.000 de politisti si jandarmi francezi au fost mobilizati, incepand de luni, pentru a proteja toate scolile si lacasurile de cult evreiesti din tara, iar in 48 de ore vor fi trimisi si militari suplimentari, a anuntat ministrul de Interne Bernard Cazeneuve, relateaza AFP, preluat de Mediafax.

Cele 717 scoli si lacasuri de cult evreiesti vor fi protejate "inca de astazi (luni), de 4.700 de politisti si jandarmi", iar "militari vor fi trimisi ca intariri in 48 de ore", a declarat ministrul. Cazeneuve a facut acest anunt in fata parintilor elevilor unei scoli evreiesti de la Montrouge, la periferia de sud a Parisului.

In apropiere de acest loc, Amedy Coulibaly, unul dintre autorii jihadisti ai atentatelor de saptamana trecuta, a omorat o politista impuscand-o, dupa care a atacat, o zi mai tarziu, un magazin cu specific evreiesc din estul Parisului. El a asasinat patru evrei dintre ostaticii din magazin.

Cu cateva minute inainte de ministrul de Interne, premierul Manuel Valls a anuntat ca fortele de securitate continuau o "urmarire", cu scopul de a gasi unul sau mai multi "complici' ai jihadistilor, care au ucis, de asemenea, 12 persoane intr-un atac armat, decimand redactia saptamanalului satiric Charlie Hebdo.

Franta si Europa vor adopta...
Citeste si: Noi masuri de securitate in Franta, dupa atentatele din Paris


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015