Aproape 5.000 de politisti si jandarmi francezi au fost mobilizati, incepand de luni, pentru a proteja toate scolile si lacasurile de cult evreiesti din tara, iar in 48 de ore vor fi trimisi si militari suplimentari, a anuntat ministrul de Interne Bernard Cazeneuve, relateaza AFP, preluat de Mediafax.

Cele 717 scoli si lacasuri de cult evreiesti vor fi protejate "inca de astazi (luni), de 4.700 de politisti si jandarmi", iar "militari vor fi trimisi ca intariri in 48 de ore", a declarat ministrul. Cazeneuve a facut acest anunt in fata parintilor elevilor unei scoli evreiesti de la Montrouge, la periferia de sud a Parisului.

In apropiere de acest loc, Amedy Coulibaly, unul dintre autorii jihadisti ai atentatelor de saptamana trecuta, a omorat o politista impuscand-o, dupa care a atacat, o zi mai tarziu, un magazin cu specific evreiesc din estul Parisului. El a asasinat patru evrei dintre ostaticii din magazin.

Cu cateva minute inainte de ministrul de Interne, premierul Manuel Valls a anuntat ca fortele de securitate continuau o "urmarire", cu scopul de a gasi unul sau mai multi "complici' ai jihadistilor, care au ucis, de asemenea, 12 persoane intr-un atac armat, decimand redactia saptamanalului satiric Charlie Hebdo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri