Presedintele american, Barack Obama, a fost criticat sever de o parte a presei americane pentru ca nu a participat, duminica, la marsul de la Paris impotriva terorismului, dupa atacurile soldate cu 17 morti, saptamana trecuta, in capitala franceza, relateaza AFP, preluat de Mediafax.

"Ati dezamagit lumea", se poate citi pe prima pagina a New York Daily News, care il apostrofeaza pe Obama. Numerosi lideri din lumea intreaga au venit la Paris pentru a participa la un mars organizat in semn de sustinere pentru victimele atacurilor jihadiste care au insangerat Franta, vizand in special saptamanalul satiric Charlie Hebdo si un magazin evreiesc.

Aceste atacuri au declansat o mobilizare istorica in Franta, unde cel putin 3,7 milioane de persoane au iesit in strada duminica pentru a manifesta impotriva terorismului, dintre care 1,6 milioane la Paris.

Dar presedintele american nu a figurat printre liderii sau oficialii din aproximativ 50 de tari care au participat, brat la brat, la acest mars, Washingtonul fiind reprezentat doar de ambasadoarea Statelor Unite in Franta, Jane Hartley. "In calitate de american, as fi vrut sa fim mai bine reprezentanti la aceasta procesiune frumoasa", a regretat Jake Tapper, de la CNN, intr-un reportaj din mijlocul manifestantilor.

Revista Politico a vorbit, la randul sau, de absenta liderilor americani la manifestatia antiterorism de la Paris, intr-un articol intitulat "Obama intoarce spatele Frantei". Procurorul general al Statelor Unite, Eric Holder, s-a aflat la Paris dar nu a participat la mars impreuna cu liderii internationali. Secretarul de Stat american John Kerry se afla in vizita in India.

Barack Obama si vicepresedintele Joe Biden nu aveau evenimente programate pe agenda oficiala in ziua marsului de la Paris. John Kerry a anuntat luni ca va merge vineri la Paris pentru intrevederi cu autoritatile franceze, minimizand criticile la adresa administratiei americane, pe care le-a calificat drept sicane.

"Voi pleca joi si voi fi (la Paris) vineri", a declarat el, explicand ca vrea "sa arate legatura care exista intre Statele Unite si cel mai vechi aliat al nostru". "Relatiile cu Franta nu tin de o zi sau un moment anume", a apreciat el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri