Un raport recent al Centrului pentru Dezvoltare Globala (CGD) a concluzionat ca Olanda este tara care face cele mai mari eforturi pentru a sprijini statele foarte sarace
Scopul studiului este de a cerceta amploarea eforturilor facute de cele mai bogate state ale lumii in vederea implinirii obiectivelor de reducere a saraciei la nivel global, Millenium Development Goals.

Indexul creat de CGD nu include doar suma totala de ajutor financiar acordat de o anume tara, ci si politici precum investitiile in strainatate, tratamentul imigrantilor sau preocuparea pentru ecologie.

Marea Britanie se afla numai pe locul 12 in acest top, informeaza BBC, in vreme ce Japonia ocupa ultimul loc printre cele mai generoase state bogate ale lumii. Dintre tarile foarte dezvoltate, cele mai etice sunt: Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, Noua Zeelanda, Australia, Finlanda, Austria, Germania si Canada.

Statele Unite nu ocupa o pozitie prea buna mai ales din cauza modului in care acorda ajutorul financiar, de multe ori asociindu-l cu conditionalitati destul de greu de suportat pentru statele nevoiase. De asemenea, SUA este criticata pentru modul in care a directionat diferitele fonduri de ajutorare pe care le-a oferit.

De exemplu, se explica in ma terialul BBC, aproape 90% din ajutorul financiar pe care americanii l-au acordat Irakului a fost irosit din cauza coruptiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri