Germania si Austria analizeaza posibilitatea introducerii unor masuri dure impotriva propriilor cetateni care participa la conflicte in Orientul Mijlociu si devin membri ai grupurilor teroriste.

Potrivit editiei germane a publicatiei The Local, Guvernul de la Berlin a elaborat o initiativa legislativa care prevede confiscarea timp de trei ani a cartii de identitate oricarui cetatean german membru al vreunui grup terorist. In acest mod, persoana respectiva nu va mai putea calatori in strainatate. Aproximativ 180 de cetateni germani au revenit din Orientul Mijlociu si sunt monitorizati de autoritati, a declarat Hans-Georg Maaßen, seful Serviciului german de securitate interna, arata Mediafax.

"In multe cazuri, acesti oameni au fost radicalizati si au experienta de lupta", explica Maaßen. Formatiunea austriaca de extrema-dreapta Partidul Libertatii (FPO) a cerut ca persoanele revenite in Austria dupa ce au participat la conflicte in Orientul Mijlociu sa fie detinute o perioada in centre speciale si sa li se anuleze cetatenia. Exista peste 60 de islamisti austrieci reveniti din Orientul Mijlociu, a declarat liderul FPO, Heinz-Christian Strache. In Spania, agentii de politie au primit ordin sa fie atenti la persoanele de origine araba care au multi bani in numerar sau camere video in afara zonelor turistice.

Autoritatile spaniole au oferit exemplul islamistei Hayat Boumeddiene, iubita teroristului Amedy Coulibaly, care a luat avionul de la Madrid spre Turcia pe 2 ianuarie, platind probabil cu numerar. Serviciile secrete spaniole se tem ca teroristii vor filma retele de infrastructura pentru a putea pregati atentate. Atacurile teroriste comise in Franta saptamana trecuta s-au soldat cu 17 morti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri