Operatiunile antiteroriste lansate in Belgia joi "s-au terminat pe teren", a anuntat vineri ministrul belgian de Externe Didier Reynders, relateaza AFP.

"Operatiunile s-au terminat pe teren. Acum exploatam datele. Vom vedea, de la politie si autoritatile judiciare, daca sunt alte initiative de intreprins", a declarat Didier Reynders pentru postul francez i-Télé, la o zi dupa o vasta operatiune care s-a soldat cu uciderea a doi presupusi jihadisti si arestarea unui al treilea, scrie Mediafax.

O operatiune antiterorista a fost efectuata joi de catre politia belgiana in mai multe orase din Belgia, care s-a soldat cu uciderea a doi presupusi jihadisti la Verviers, in estul tarii. Acestia planificau atentate iminente, la o saptamana de la atacurile sangeroase de la Paris. Reynders a subliniat ca un "foarte mare numar de perchezitii" a avut loc in toata tara. La Verviers, "trei persoane care s-au intors din Siria au deschis focul asupra fortelor de ordine, care au ripostat, antrenand confruntari armate destul de violente".

El a confirmat ca amenintarea unui atentat "viza fortele de politie". "Nu s-a stabilit o legatura cu atentatele comise in Franta", a confirmat ministrul, evocand un "schimb de informatii care a fost foarte util".

"Nu exista o legatura intre atentatele de la Paris si cele programate in Belgia, nu intre filiere, dar exista in continuare o accelerare a initiativelor in functie de situatia de pe teren", a declarat el. "Atentatele de la Paris au condus la o accelerare a initiativelor la noi", a adaugat Reynders.

Citeste si:
SUA, recompensa de 10 mil. dolari pe capetele sefilor Al-Qaida
SUA, recompensa de 10 mil....


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
499 de extremisti din Germania reprezinta o amenintare pentru tara