Doua persoane au murit, iar alta a fost ranita in cursul unei interventii a fortelor speciale belgiene impotriva unei celule teroriste care pregatea atentate, anunta Politia belgiana, citata de AFP. "Fortele speciale au intervenit impotiva unei celule teroriste care pregatea atentate. Membrii gruparii se antrenasera in Siria", a comunicat Politia belgiana.

"Gruparea terorista era pe punctul de a comite, in mod iminent, un atentat de amploare in Belgia", a declarat procurorul Eric Van der Sijpt. Fortele speciale belgiene au intervenit, joi seara, intr-o cladire din orasul Verviers (est) unde erau presupusi membri ai unui grup terorist. Presa relatase ca trei persoane au murit in schimburile de focuri care au urmat, iar alti suspecti au fost retinuti.

In zona au fost auzite mai multe explozii si schimburi de focuri. Interventia autoritatilor a fost filmata de o persoana care locuieste in apropierea cladirii vizate, scrie Mediafax.

"Zece perchezitii au avut loc la Verviers si in regiunea Bruxelles, iar doi suspecti au murit in confruntarile cu fortele de ordine. Celula terorista era formata din aproximativ zece persoane, unele revenite din Siria. La Verviers, suspectii au deschis focul cu arme automate spre fortele de ordine si au fost neutralizati", a afirmat un alt procuror, Thierry Werts, dand asigurari ca nu exista raniti in randul agentilor de politie sau civililor.

Citeste si:
Un roman a coordonat renovarea in timp record a scolilor belgiene
Un roman a coordonat...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Italia suspendă plata ratelor la creditele imobiliare și plata unor taxe
Setari Cookie-uri