Mai bine de patru din zece francezi (42%) apreciaza ca este necesara evitarea publicarii caricaturilor cu Profetul Mahomed, iar jumatate (50%) sustin o limitare a libertatii de exprimare pe Internet, potrivit unui sondaj publicat duminica, relateaza AFP.

In acest sondaj al Institutului Ifop publicat de catre saptamanalul Le Journal du Dimanche (JDD), la o intrebare care aminteste ca "anumiti musulmani se simt raniti sau agresati de publicarea unor caricaturi cu Profetul Mahomed", 57% dintre cei chestionati afirma ca "trebuie sa nu se tina cont de aceste reactii si sa continue sa se publice acest tip de caricaturi", in timp ce 42% cred ca "trebuie sa se tina cont de aceste reactii si sa se evite publicarea acestui tip de caricaturi". Un procent nu a raspuns, relateaza Mediafax.

Jumatate (50%) dintre persoanele chestionate declara ca sustin "o limitare a libertatii de exprimare pe Internet si pe retelele de socializare", in timp ce 49% se opun, iar 1% dintre cei chestionati nu au o opinie. In total 81 dintre persoanele intervievate sustin "retragerea cetateniei franceze celor cu doua cetatenii condamnati pentru actiuni teroriste pe teritoriul francez", 68% sunt de acord cu "interzicerea revenirii in Franta a cetatenilor francezi suspectati ca s-au dus sa se bata in tari sau regiuni controlate de catre grupari teroriste" si tot 68% privesc favorabil "interzicerea de a iesi de pe teritoriu a cetatenilor francezi suspectati ca vor sa se duca in tari sau regiuni controlate de grupari teroriste".

In schimb, 57% nu sustin "alte interventii militare franceze in Siria, Yemen sau Libia", iar 63% nu se pronunta in favoarea unei "intensificari a operatiunilor militare franceze in Irak". Sondajul a fost realizat telefonic in perioada 16-17 ianuarie, pe un esantion de 1.003 persoane, si este reprezentativ pentru populatia franceza adulta (metoda cotelor).

Citeste si:
Charlie Hebdo renunta la caricaturile cu profetul Mahomed
Charlie Hebdo nu va mai...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Revista Charlie Hebdo, coperta ironica la adresa Simonei Halep
Setari Cookie-uri