Grupul german Praktiker, unul dintre cele mai importante nume ale comertului DIY din Europa, a vandut operatiunile din Ungaria catre investitorul de origine elvetiana Papag, noteaza presa din tara vecina.

Pentru Papag nu este prima achizitie de acest fel, investitorul achizitionand si operatiunile Praktiker din Polonia, una dintre cele mai dezvoltate piete pe acest segment din regiune. Papag a achizitionat astfel cele 19 magazine detinute de catre grupul german pe piata din Ungaria si cei aproximativ 1.100 de angajati, iar noii proprietari promit sa pastreze numele si directia companiei ca si pana acum. Veniturile Praktiker din tara vecina s-au ridicat anul trecut la circa 90 de milioane de euro.

Preluarea Praktiker din Ungaria, pe lista elvetienilor inca de anul trecut

Informatii despre o posibila preluare din partea investitiorului elvetian au aparut inca din luna mai a anului trecut, asta dupa ce Papag a achizitionat operatiunile nemtilor de pe piata din Polonia, acolo unde Praktiker detinea 24 de magazine si un numar de 1.800 de angajati.

Grupul german Praktiker s-a confruntat in ultimii ani cu dificultati, astfel ca la finele anului 2011 a anuntat ca va inchide magazine in Germania, ca renunta la piata din Albania si ca are in vedere evaluarea operatiunilor internationale. In 2012, firma austriaca de inverstitii Maseltov, cel mai mare actionar al grupului german Praktiker, a comunicat ca vrea ca retailerul de bricolaj sa se retraga din Europa de Est. Ulterior, reprezentantii Praktiker au sustinut ca retailerul nu are in plan sa renunte la filiale importante, precum cea din Romania.

In cursul anului 2013, Praktiker AG, compania-mama a grupului german, a intrat in insolventa. Principalii concurenti ai Praktiker la nivel european sunt nemtii de la Hornbach si OBI, dar si britanicii de la Kingfisher sau francezii de la Leroy Merlin.

Sursa foto: praktikerwebshop.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri