Banca ungara OTP a anuntat un profit net de 46,7 miliarde forinti (164,9 milioane euro) pentru al doilea trimestru din 2006, cu 23% mai mare fata primul semestru 2005, ceea ce a depasit estimarile pietei, a aratat, luni, un raport al lui Jiri Stanik, analist la banca de investitii Wood Company.

Piata se astepta la un profit net de 44,5 miliarde forinti (157,1 milioane euro), iar "la prima vedere, provizioanele care au fost mai mici decat se astepta au fost cauza principala pentru aceasta surpriza placuta", a declarat Stanik, citat de NewsIn. Profitul net al bancii ungare OTP a fost de 92,9 miliarde forinti (328,1 milioane euro). Potrivit raportului bancii ungare, subsidiarele OTP au generat 11,5% din profitul bancii-mama, comparabil cu aceiasi perioada a anului trecut.

Analistul Wood remarca incetinirea ratei de crestere a OTP, dar cresterea cu 22% ramane "impresionanta". Stanik prevede o incetinire a ratei de crestere in urmatoarele trimestre. Potrivit analistului de la Wood, provizioanele care s-au dovedit a fi mai mici decat era asteptat, sunt cauza principala a acestor rezultate bune, dar nu este ceva sigur pentru trimestrele urmatoare. Posibila achizitie a Casei de Economii si Consemnatiuni ramane un catalizator pentru pretul actiunilor OTP, deci investitorii sunt nelinistiti pana ce se va anunta ceva sigur despre CEC, a declarat Stanik .

Wood Company estimeaza ca raportul P/E (pretul unei actiuni/profitul net pe actiune) va scadea in urmatorii ani. Estimarea P/E pentru 2006 este de 8,8, de 8,37 pentru urmatorul an si de 7,54 pentru 2008, prevede Wood Compan

OTP Romania a afisat, la finalul celui de-al doilea trimestru, o pierdere inainte de impozitare de 996 milioane forinti (13.1 milioane lei, 3,524 milioane euro), cu 34% mai mari fata de pierderea bruta de 741 milioane forinti inregistrata la sfarsitul semestrului unu din 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri