Guvernul nipon lua in calcul orice posibilitate pentru a disuada gruparea Stat Islamic (SI), care ameninta sa execute doi ostatici japonezi daca nu va primi o rascumparare de 200 de milioane de dolari, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

Ultimatumul de 72 de ore expira vineri, la ora 14.50 (07.50 ora Romaniei), a precizat purtatorul de cuvant al Executivului, Yoshihide Suga. Potrivit lui, Japonia nu are nicio veste despre Haruna Yukawa si Kenji Goto, doi jurnalisti tinuti ostatici de SI.

Totusi, un oficial al Ministerului japonez de Externe a declarat joi seara ca, "Desi nu poate sa spuna nimic concret, exista, intr-o anumita masura, o reactie din partea interlocutorului (SI) prin intermediul mijloacelor de comunicare, inclusiv indirecte". Premierul Shinzo Abe si seful diplomatiei Fumio Kishida activeaza de marti toate canalele diplomatice (Turcia, Franta, Italia, Statele Unite, Marea Britanie, Iran, Iordania etc.) pentru a incerca sa obtina "eliberarea imediata" a celor doi japonezi detinuti de jihadisti.

Joi, un islamolog japonez, Ko Nakata, care pretinde ca are legaturi vechi cu membri ai SI, a propus Guvernului sa medieze si le-a cerut, in araba, jihadistilor sa prelungeasca termenul ultimatumului. Totodata, postul public de televiziune NHK a continuat sa comunice joi prin Internet cu un asa-zis "purtator de cuvant al SI", care a anuntat ca un "comunicat urmeaza sa fie facut public in scurt timp".

Primul ostatic, Haruna Yukawa, in varsta de 42 de ani, a fost rapit si maltratat in Siria de catre militanti islamisti in august anul trecut, potrivit unei inregistrari video postate pe Internet. Al doilea, Kenji Goto, nascut in 1967, este un jurnalist independent care facea reportaje in Orientul Mijlociu pentru posturi de televiziune nipone. El a intrat la sfarsitul lui octombrie intr-o zona controlata de SI.

Sursa foto: Statul Islamic | Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri