Patru elevi francezi, care au postat pe pagina lor de Facebook mesaje care justifica atentatul impotriva saptamanalului Charlie Hebdo, vor fi convocati in fata unui judecator pentru minori pentru "apologia terorismului", au anuntat joi surse citate de AFP, si data publicitatii de Mediafax.

Ei risca teoretic pana la trei ani si jumatate de inchisoare. "Nu suntem Charlie si nu vom fi vreodata, pui de catea. Culegeti ce semanati", se poate citi pe pagina de Facebook a unuia dintre acesti elevi, in varsta de 15 ani. Mesajul, care apare in partea de jos a unei fotografii de grup, a fost descoperit marti de unul dintre colegii lor, care l-a semnalat conducerii liceului, potrivit unei surse judiciare.

Retinuti apoi eliberati, ei au sunt convocati la 25 martie in fata unui judecator pentru minori "in scopul de a fi cercetati pentru apologia terorismului prin intermediul unei retele publice de comunicare", a anuntat Parchetul din Meaux, situat la 40 de kilometri est de Paris.
Atentatele jihadiste si antisemite s-au soldat cu 17 morti la Paris intre 7 si 9 ianuarie. Zeci de persoane au fost urmarite de atunci in Franta pentru apologia terorismului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri