Bilantul atacului cu rachete Grad din orasul ucrainean Mariupol a ajuns la 20 de morti, anunta seful Politiei locale, Viaceslav Abroschin, in timp ce Administratia de la Kiev a cerut convocarea de urgenta a Consiliului de Securitate ONU, relateaza AFP.

"La morga au fost aduse 20 de cadavre. Este posibil ca bilantul sa creasca", a declarat Abroschin in cursul unei reuniuni de urgenta a Statului Major ucrainean, convocata de premierul Arseni Iateniuk. Bilantul precedent era de 15 morti.

Ministrul ucrainean al Apararii, Stepan Poltorak, a anuntat ca insurgentii prorusi au adus sisteme de rachete in jurul orasului Mariupol. "Situatia s-a deteriorat mult in ultimele 24 de ore", a spus Stepan Poltorak.

Premierul Arseni Iateniuk a cerut Occidentului sa convoace urgent o reuniune a Consiliului de Securitate ONU. "Comunitatea internationala trebuie sa opreasca agresiunea Rusiei, care ameninta securitatea internationala", a spus Arseni Iateniuk.

Un atac cu rachete Grad a vizat sambata dimineata un cartier al orasului-port ucrainean Mariupol. "Insurgentii au lansat rachete Grad spre portul Mariupol. (...) Mai multe case au fost distruse", a comunicat armata ucraineana. Potrivit Primariei orasului, o racheta a cazut intr-o piata comerciala.

Mariupol este singurul oras mare din estul Ucrainei aflat sub controlul fortelor guvernamentale. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat, potrivit estimarilor, cu aproape 5.000 de morti.

Sursa foto: Tanc pe camp / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri