1. Tokyo

1. Tokyo

Cu o populatie de 13,3 milioane de oameni, Tokyo este deopotriva cel mai popular si mai sigur oras din clasament. Ocupa primul loc si in privinta securitatii digitale si se afla in top 5 in ceea ce priveste siguranta personala si infrastructura in ciuda numarului mare de locuitori si a cutremurelor frecvente. In plus, orasul este unul prosper, cu un PIB per capita cuprins intre 30.000 si 50.000 de dolari, fiind recunoscut pentru viata de noapte activa.

Sursa foto: Tokyo, Shutterstock.com

2. Singapore

2. Singapore

Singapore ocupa primul loc in topul celor mai sigure orase la nivel personal, criminalitatea si furturile fiind la cel mai scazut nivel de zece de ani. Si asta pentru ca legile sunt deosebit de aspre in cazul crimelor, ceea ce face ca Singapore sa aiba a doua cea mai scazuta rata a criminalitatii din lume (in afara de Palau si Monaco).

Politia locala se concentreaza in schimb pe criminalitatea cibernetica, presedintele Tony Tan Keng Yam propunandu-si sa imbunatateasca securitatea digitala si sa faca din Singapore "un oras inteligent". Fondurile necesare nu sunt o problema, in conditiile in care Singapore este orasul cu cel mai mare PIB per capita (peste 50.000 de dolari).

Sursa foto: Singapore, Shutterstock.com

3. Osaka

3. Osaka

Orasul japonez cu 2,6 milioane de locuitori ocupa locul secund in privinta securitatii personale si pozitia a sasea in privinta sigurantei actului medical.

Sursa foto: Osaka, Shutterstock.com

4. Stockholm

4. Stockholm

Capitala Suediei ocupa locul sapte in ceea ce priveste securitatea online si locul 10 in privinta securitatii actului medical. Este si singurul oras din afara Asiei care se regaseste in top 5 cele mai sigure orase la nivel de individ.

Sursa foto: Stockholm, Shutterstock.com

5. Amsterdam

5. Amsterdam

Orasul cu 820.000 de locuitori este faimos pentru legalizarea consumului de marijuana, insa se bucura si de o infrastructura bine pusa la punct. Amsterdam ocupa locul patru in privinta sigurantei infrastructurii, cu un numar scazut al accidentelor rutiere sau un nivel redus al poluarii ca urmare a blocajelor in trafic. Si asta datorita culturii dezvoltate de locuitori pentru mersul pe bicicleta.

Sursa foto: Amsterdam, Shutterstock.com

6. Sydney

6. Sydney

Orasul cu 4,5 milioane de locuitori se afla in top 10 la capitolul sigurantei personale si a infrastructurii. Cu toate acestea, Sydney este deficitar in ceea ce priveste securitatea online si cea medicala, Australia avand una dintre cele mai ridicate rate ale criminalitatii cibernetice din lume.

Sursa foto: Sydney, Shutterstock.com

7. Zurich

7. Zurich

Zurich ocupa prima pozitie in categorii precum siguranta actului medical si a securitatii infrastructurii. Nivelul de prosperitate al orasului faciliteaza investitiile in siguranta urbana, in conditiile in care PIB per capita in Zurich este al doilea dupa cel din Singapore.

Sursa foto: Zurich, Shutterstock.com

8 Toronto

8 Toronto

Toronto, cel mai popular oras din Canada, este locul potrivit pentru a trai din punct de vedere al sigurantei, al mediului de afaceri, democratiei, sigurantei alimentare, costul vietii si durata de viata.

Sursa foto: Toronto, Shutterstock.com

9. Melbourne

9. Melbourne

Orasul cu 4 milioane de locuitori este al doilea cel mai sigur oras din punct de vedere al infrastructurii si ocupa locul al 8-lea in privinta sigurantei personale. Nu e de mirare ca Melbourne are una dintre cele mai ridicate durate ale vietii, de 86 de ani.

Sursa foto: Melbourne, Shutterstock.com

10. New York

10. New York

New York este singurul oras din SUA care se regaseste in top 10 cele mai sigure orase din lume, ocupand pozitia secunda in privinta sigurantei actului medical si locul 3 in ceea ce priveste siguranta digitala. Orasul a facut progrese notabile din 1990, perioada in care aveau loc circa sase crime in fiecare zi. Cu toate acestea, New York se confrunta cu noi provocari precum amenintarile teroriste si un posibil razboi cibernetic.

Sursa foto: New York, Shutterstock.com

Bucurestiul, o capitala mai sigura

Bucurestiul, o capitala mai sigura

Un numar de 31 de crime au fost inregistrate anul trecut in Bucuresti, potrivit Politiei Capitalei. In acelasi bilant se precizeaza ca in 2014 criminalitatea stradala a scazut cu 8,8% fata de 2013.

Sursa foto: Bucuresti, Shutterstock.com

Sursa foto: Semafor, Shutterstock.com