Compania de transport aerian Air France a efectuat, marti, toate cele doisprezece zboruri zilnice intre aeroporturile Charles-de-Gaulle si cel londonez Heathrow, a indicat un purtator de cuvant al companiei, care a mentionat o "revenire completa la normal".

Compania franceza a anulat, in cursul zilei de luni, patru zboruri cu destinatia Heathrow la cererea autoritatilor britanice pentru decongestionarea aeroportului londonez, inca afectat de masurile de securitate adoptate dupa dejucarea, in cursul zilei de joi, saptamana trecuta, a unui complot terorist, anunta NewsIn.

Conform autoritatilor, complotul viza aeronavele ce efectuau zboruri intre Marea Britanie si Statele Unite. Interdictia ce viza bagajele de mana, care nu mai puteau fi aduse in cabina, a fost ridicata marti dimineata in aeroporturile britanice, in speranta de a reduce substantial intarzierile si anularile zborurilor. Purtatorul de cuvant al Air France a precizat ulterior ca intarzierile zborurilor cu destinatia SUA nu vor depasi o ora.

Politia britanica anunta, in cursul saptamanii trecute, ca a dejucat un complot, care viza aruncarea in aer a unuia sau mai multe avioane si ca a facut mai multe arestari in acest caz, iar Ministerul de Interne ridica nivelul de alerta antiterorism la "critic", cel mai ridicat, corespunzator unui atac iminent.

Planul era ca o bomba ascunsa intr-un bagaj de mana sa fie detonata la bordul unui avion. Potrivit Sky News, autorii complotului vizau in jur de 12 curse intre Marea Britanie si Statele Unite, exploziile urmand sa se produca deasupra unor orase. "Putem presupune cu un grad destul de mare de certitudine ca planurile implicau o substanta chimica lichida", a declarat o sursa din politie.

Compania British Airways anunta, joia trecuta, intr-un comunicat, ca interzice bagajele de mana , obiectele alimentate electric sau cu baterie, precum laptopuri si telefoane mobile, precum si lichidele, la bordul tuturor avioanelor sale care decoleaza din Marea Britanie. De asemenea, aceasta preconiza intarzieri semnificative si anulari de zboruri si sfatuia "toti pasagerii care nu trebuie neaparat sa calatoreasca joi, sa ramana acasa".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri