Parlamentul Ucrainei a declarat Rusia "stat agresor", iar autoproclamatele "republici" separatiste sunt catalogate "organizatii teroriste", scrie Kyiv Post, in editia online.

Potrivit rezolutiei, Rusia este "un stat agresor", din cauza implicarii in conflictul separatist din estul Ucrainei.
"Statulul legal de «stat agresor» genereaza consecinte in conformitate cu Rezolutia 1.974 a ONU si conform Cartei ONU", a explicat Oleh Liasko, liderul Partidului Radical din Ucraina. Potrivit rezolutiei, autoproclamatele "republici populare" create de separatistii prorusi in regiunile Donetk si Lugansk sunt catalogate "organizatii teroriste", arata Mediafax.

Un atac insurgent cu rachete produs sambata in orasul ucrainean Mariupol a provocat moartea a 30 de persoane. Alianta Nord-Atlantica, Uniunea Europeana si Statele Unite au condamnat vehement atacul, cerand Rusiei sa inceteze imediat sustinerea acordata rebelilor separatisti. La randul sau, presedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a declarat "extrem de preocupat", duminica, de recentele incalcari ale armistitiului in estul Ucrainei.

Federica Mogherini, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a convocat o reuniune extraordinara a ministrilor de Externe ai statelor UE, joi, pe fondul intensificarii conflictului separatist din Ucraina. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat, potrivit estimarilor, cu aproape 5.000 de morti.

Citeste si:
Partidul lui Vladimir Putin pierde teren in Moscova
Partidul lui Vladimir Putin...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Dancila ia in calcul restructurarea guvernului in Parlament