Agentia spatiala americana (NASA) a lansat cu succes, dupa doua amanari, primul satelit din lume care este capabil sa masoare umiditatea solurilor de pe intreaga suprafata a Terrei si care va permite cercetatorilor sa prevada secetele si inundatiile, informeaza AFP.

Racheta Delta 2, fabricata de United Launch Alliance, care a transportat la bordul ei satelitul SMAP (Soil Moisture Active Passive Mission), a decolat de la baza militara Vandenberg din California, la ora 14.22 GMT, scrie Mediafax.

Satelitul SMAP, care este echipat cu doua instrumente stiintifice - un radiometru si un radar -, va efectua masuratori foarte precise ce vizeaza cantitatile de apa si de gheata continute in solurile de pe Terra. Aceasta misiune va permite oamenilor de stiinta sa alcatuiasca o harta cu o rezolutie fara precedent a umiditatii de la suprafata Terrei, care va fi actualizata la fiecare doua-trei zile. In acest fel, cercetatorii vor putea sa prevada mai bine riscurile de declansare a secetelor si riscurile de producere a inundatiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri