Grupul german Siemens intentioneaza sa desfiinteze 2% din posturi, reprezentand 7.400 de locuri de munca la nivel mondial, directorul general Joe Kaeser intentionand reducerea costurilor inregistrate de cea mai mare companie de inginerie din Europa.

Restructurarea ar putea fi anuntata cel mai devreme in aceasta saptamana, iar circa 3.300 de posturi vor fi desfiintate la fabricile Siemens din Germania, au declarat surse citate de Bloomberg. Un reprezentant al Siemens contactat de Bloomberg a refuzat sa comenteze, relateaza Mediafax.

"Este vorba despre angajati din zona administrativa, cu salarii mari si care genereaza costuri indirecte", a spus Andreas Willi, analist la JP Morgan, dand ca exemplu costuri asociate legate de computere si spatii de birouri. Directorul general Kaeser a declarat anul trecuta ca Siemens trebuie sa reduca numarul de angajati in cadrul masurilor de restrangere a costurilor cu circa 1 miliard de euro, prin crearea unei structuri mai simple a diviziilor si prin simplificarea operatiunilor regionale.

Concedierile au loc pe fondul declinului cu 27% a profitului cumulat al diviziilor din domeniul sanatatii si generarii de energie, care risca sa afecteze planul de redresare al Siemens. In primul trimestru fiscal, profitul Siemens a scazut cu 4,1%, la 1,8 miliarde de euro, a anuntat grupul luna trecuta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri