Shinhan Financial Group, al doilea grup bancar sud-coreean, a castigat licitatia pentru achizitionarea unui pachet majoritar de actiuni la LG Card Co., cel mai mare furnizori de carduri de credit din Coreea de Sud, a anuntat miercuri Korea Development Bank, unul din creditorii LG Card, informeaza Rompres. "Shinhan Financial a fost desemnat ofertantul preferat si speram sa finalizam tranzactia pana in luna octombrie a acestui an", a declarat Kim Jong-bae, director adjunct la Korea Development Bank.

Potrivit acestuia, oferta depusa de Shinhan Financial a fost superioara celor depuse de rivalii Hana Financial Holdings, numarul patru pe piata bancara sud-coreeana, si banca agricola National Agricultural Cooperative Federation. KDB nu a dezvaluit care a fost pretul oferit de Shinhan Financial si nici pachetul de actiuni pe care intentioneaza sa-l preia in LG Card, insa potrivit informatiilor vehiculate in mass media locala ar putea fi vorba de cea mai mare tranzactie din istoria Coreei de Sud.

Cu aproximativ 10 milioane clienti, o cincime din populatia Coreei de Sud, si un brand puternic, LG Card este considerat o achizitie de valoare pe piata financiara sud-coreeana. Pentru preluarea acesti institutii au concurat si nume de renume pe plan international precum Standard Chartered sau Barclays Plc.

Daca va finaliza cu succes preluarea LG Card, Shinhan Financial Group, institutie in care grupul bancar francez BNP Paribas controleaza 9,4% din actiuni, va fi in masura sa conteste suprematia Kookmin Bank, liderul pe piata bancara sud-coreeana,

Shinhan Financial are active de 214,4 miliarde dolari si in 2003 a preluat o alta banca sud-coreeana Chohung Bank pentru 2,8 miliarde dolari. in schimb, LG Card a avut de suferit la sfarsitul lui 2002 fiind nevoie ca un grup de 14 creditori, care detin impreuna 85% din actiunile sale, sa injecteze 4.500 miliarde woni pentru a o salva de la faliment.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri