Unul dintre motoarele avionului TransAsia prabusit in Taiwan s-a defectat imediat dupa decolare, dar celalalt motor a fost oprit din greseala de piloti, probabil in timp ce incercau sa remedieze avaria, afirma Thomas Wang, presedintele Autoritatii aeronautice taiwaneze, citat de ABC News.

Thomas Wang a prezentat vineri concluziile preliminare ale investigatiei in cazul prabusirii avionului companiei TransAsia, un accident soldat cu cel putin 35 de morti, scrie Mediafax.

Potrivit oficialului aeronautic, unul dintre motoarele cu elice ale avionului s-a oprit la un minut dupa decolare. Anchetatorii cred ca motorul avionului de tip ATR 72 functiona, insa la o putere necorespunzatoare, din cauza scaderii presiunii uleiului. Imediat dupa defectarea motorului din dreapta, pilotii au oprit, din greseala, si celalalt motor. "Vom analiza cum s-a ajuns la acesta situatie", a precizat Thomas Wang.

Este posibil ca pilotii sa fi oprit din greseala motorul stang al avionului in incercarea de repornire a motorului drept, cel care se defectase. La bordul avionului prabusit intr-un rau erau 58 de persoane, dintre care cel putin 35 au murit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri