Grupul rusesc Gazprom a anuntat dublarea profitului net inregistrat in prima jumatate a anului 2006, pe fondul majorarii preturilor gazelor in Europa si Rusia, profiturile ridicandu-se la suma de 177 miliarde de ruble (6,6 miliarde dolari). Veniturile au crescut cu 39%, atingand 827,9 miliarde de ruble. Rezultatele prezentate miercuri sunt neconsolidate si calculate conform standardelor de contabilitate rusesti (RAS), care difera in mod substantial de standardele internationale, dar sunt folosite pentru calcularea dividendelor anuale.

Analisti de la UralSib Bank au declarat ca rezultatele sunt pozitive si ca viitoarea reevaluare a companiei Gazprom conform standardului Morgan Stanley, indexul MSCI, ce va avea loc pe 17 august va avea, probabil, consecinte benefice asupra valorii actiunilor.

"Cu toate ca rezultatele RAS nu descriu situatia in totalitate, cresterea de 102% a profitului net inregistrat de la an la an releva o tendinta pozitiva in ceea ce priveste vanzarile", reiese dintr-o nota informativa a UralSib citata de NewsIn.

"Ne asteptam la o reactie pozitiva, cu toate ca principalul punct de interes il reprezinta viitoarea reevaluare conform indexului MSCI", apreciaza analistii de la institutia rusa. Firma de brokeraj Troika Dialog a declarat ca rezultatele sunt neutre, deoarece se estimeaza o crestere a castigurilor pe fondul majorarii preturilor la gaz pentru piata interna precum si pe consolidarea firmei petroliere Sibneft. "in general, nu ne asteptam ca rezultatele conform RAS sa influnteze valoarea actiunilor", a adaugat firma de brokeraj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri