Vladimir Putin, presedintele Rusiei, si omologul sau ucrainean, Petro Porosenko, au dat mana la debutul discutiile pe tema conflictului din Ucraina, ce au loc la summitul de la Minsk. Imaginile cu strangerea de mana au facut deja inconjurul lumii.

La summitul din capitala Belarusului participa presedintii din Rusia, Franta si Ucraina, Vladimir Putin, Francois Hollande si Petro Porosenko, precum si cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Inainte de inceperea summitului, Francois Hollande si Angela Merkel au avut o intrevedere informala cu Petro Porosenko, potrivit Mediafax.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a transmis marti seara omologului sau rus Vladimir Putin, intr-o convorbire telefonica, sa profite de oportunitatea unui plan de pace pe care liderii europeni il vor prezenta miercuri la Minsk, in Belarus, noteaza CNN. "Daca Rusia isi continua actiunea agresiva in Ucraina, inclusiv prin trimiterea de trupe, armament si finantarea separatistilor, costurile pentru Rusia vor creste", l-a avertizat Obama lui Putin, potrivit Casei Albe.

Uniunea Europeana si Washingtonul au decis sa nu trimita un ajutor "letal" Ucrainei, in pofida unor indemnuri ale unor congresmeni din ambele tabere si ale unor fosti oficiali din cadrul administratiei americane de a trimite armament fortelor guvernamentale asediate de rebeli prorusi in estul Ucrainei. Merkel si presedintele francez Francois Hollande s-au intalnit cu Putin la Moscova, la sfarsitul saptamanii, intr-o incercare de a ajunge la un acrod de pace, dar fara rezultat. Europenii vor incerca acest lucru din nou, miercuri, in capitala belarusa Minsk.

Inaintea debutului discutiilor, presedintele ucrainean, Petro Porosenko, s-a declarat decis sa puna capat violentelor din Ucraina imediat si fara conditii, in cadrul summitului de la Minsk, pentru a demara un dialog politic cu regiunile separatiste din estul tarii, informeaza site-ul presedintiei, citat de Sputnik. Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a decis ca este decis sa puna capat violentelor din Ucraina imediat si fara conditii, in cadrul summitului de la Minsk, pentru a demara un dialog politic cu regiunile separatiste din estul tarii, informeaza site-ul presedintiei, citat de Sputnik.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in aprilie 2014, s-a soldat cu cel putin 5.350 de morti, iar situatia escaladeaza.

Foto principala: print screen de la precedenta intalnire dintre Vladimir Putin si Petro Porosenko. Foto text: Strangerea de mana de la intalnirea de vineri de la Minsk.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri