Presedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat, miercuri, ca este necesara o cooperare mai stransa, economica si de securitate, intre tarile din spatiul ex-sovietic, cu ocazia summitului Comunitatii Economice Euroasiatice (CEE), la Soci, in Rusia, pe malul Marii Negre, informeaza NewsIn. "Este imposibil sa faci dezvoltare economica, fara sa intaresti securitatea", a declarat presedintele rus, la conferinta de presa organizata impreuna cu omologii sai din statele membre CEE: Tadjikistan, Belarus, Kazahstan, Kirghistan si Uzbekistan.

Putin a mai declarat ca Uzbekistanul, care s-a alaturat CEE, in ianuarie 2006, a hotarat sa isi innoiasca participarea la o alianta militara regionala, Organizatia Tratatului pentru Securitate Colectiva (ODKB), care reuneste statele membre CEE si Armenia. "Am semnat un document privitor la aderarea Uzbekistanului la ODKB", a subliniat presedintele rus. Uzbekistanul incetase, in anul 1998, participarea sa la ODKB, alianta creata in 1992.

"Este un eveniment foarte important pentru Uzbekistan. intr-o zi vom unifica Organizatia Tratatului pentru Securitate Colectiva (ODKB) si Comunitatea Economica Eurasiatica (CEE)", a declarat, la randul sau, presedintele uzbek, Islam Karimov. Liderul uzbek, al carui regim era mai degraba pro-american, s-a orientat spre Rusia, dupa represiunea sangeroasa, condamnata de comunitatea internationala, a insurectiei de la Andijan, in mai 2005. Rusia si China l-au sustinut atunci pe presedintele uzbek.

Putin a mai declarat ca tarile din CEE au facut si un pas inainte pentru crearea unei uniuni vamale. "Am semnat documente prin care Belarusul, Rusia si Kazahstanul trebuie sa pregateasca baza legala pentru o uniune vamala", a anuntat Putin. "Obiectivul nostru final este ca toti membrii CEE sa adere la aceasta uniune", a continuat oficialul rus.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri