Presedintele moldovean Nicolae Timofti l-a desemnat sambata printr-un decret pe Chiril Gaburici, propus de catre Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), sa formeze Guvernul, anunta presedintia pe site.

Presedintia precizeaza in comunicat ca Gaburici are la dispozitie 15 zile pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului de guvernare si componentei noului Executiv. Seful statului a purtat sambata consultari cu grupurile parlamentare, iar Chiril Gaburici a fost propus pentru functia de prim-ministru de catre PLDM, precizeaza presedintia, scrie Mediafax.

Chiril Gaburici a anuntat ca isi asuma responsabilitatea de a deveni premier. El a declarat dupa consultarile organizate de presedintie ca situatia din Republica Moldova nu este usoara, ca tara are nevoie de un premier si ca spera sa obtina votul tuturor grupurilor parlamentare, potrivit IPN. El a anuntat totodata ca va continua "directia proeuropeana a tarii" si ca in urmatoarele zile va purta negocieri cu grupurile parlamentare, sindicatele si patronatele.

Gaburici, intrebat de jurnalisti daca este nasul nepoatei liderului Partidului Comunistrilor din Republica Moldova (PCRM) Vladimir Voronin, a negat acest lucru. Chiril Gaburici - care a condus in perioada 2009-2012 compania Moldcell si apoi compania-sora din Azerbaidjan - a fost singura propunere, prezentata de catre PLDM, in timpul consultarilor de la presedintie, precizeaza IPN. Aceasta este a doua incercare de formare a unui Guvern in Republica Moldova, dupa ce programul si cabinetul propuse de catre premierul in exercitiu Iurie Leanca nu au obtinut, joi, numarul de voturi necesar in Parlament.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri