Un atacator sinucigas a vizat, cu o masina plina cu explozivi, un vehicul apartinand Ambasadei Turciei din capitala afgana, in fata Ambasadei Iranului, relateaza AP.

Un vehicul apartinand Ambasadei Turciei a fost avariat, iar atacul s-ar fi soldat cu victime, a declarat adjunctul ministrului de Interne Ayub Salangi. "Tinta (atacului) a fost un vehicul al ambasadei turce. O persoana este ranita, iar soferul probabil a murit", a declarat el pentru presa in fata Ambasadei Iranului. Explozia a avut loc in fata portii ambasadei iraniene, adiacenta misiunii turce, in centrul Kabulului, scrie Mediafax.

Talibanii au revendicat atacul intr-un SMS trimis presei, afirmand ca tinta era un "convoi de vehicule sraine".

In imagini filmate de AP apar doua vehicule blindate negre cu numere de inmatriculare diplomatice turcesti si cel putin o persoana ranita, in timp ce este scoasa din masina. Acesta este primul atac cunoscut asupra unei tinte turcesti in capitala afgana. Ultimul atac similar cu masina-capcana comis la Kabul a avut loc langa aeroport, in ianuarie. Atacurile insurgentilor in capitala au fost intermitente in ultimele luni, pe timpul iernii, si in contextul in care accesul militantilor, suspectati ca au baze in Pakistanul vecin, este limitat.

Guvernul afgan spera sa lanseze discutii cu liderii talibani in viitorul apropiat, ceea ce ar putea sa conduca la negocieri de pace in unul sau doi ani, potrivit unor oficiali si diplomati. Intre timp, insurgentii ar urma sa-si intensifice operatiunile, cu scopul de a intra in negocieri de pe o pozitie de forta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri