Cei patru lideri din "formatul Normandia" au "examinat punerea in aplicare a pachetului de masuri adoptat pe 12 februarie la Minsk" pentru solutionarea conflictului militar din estul Ucrainei, a anuntat Presedintia Frantei intr-un comunicat, potrivit Mediafax. "Au fost constatate progrese, dar situatia trebuie ameliorata", arata Elysee.

Francois Hollande, Petro Porosenko, Vladimir Putin si Angela Merkel "au convenit sa solicite OSCE (Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa) sa joace un rol mai direct, cu scopul ameliorarii aplicarii incetarii focului si retragerii armelor grele" din estul Ucrainei. De asemenea, cei patru lideri vor cere OSCE "sa faca un raport zilnic" asupra punerii in aplicare a acestor prevederi.

"Eliberarea unor prizonieri si ajutorul umanitar trebuie facilitate in relatie cu CICR (Comitetul International al Crucii Rosii)", se mai arata in comunicatul difuzat de Elysee. Potrivit Presedintiei Frantei, "reprezentanti ai Ministerelor (francez, ucrainean, rus si german) de Externe se vor reuni vineri pentru a discuta pe marginea aplicarii pachetului de masuri adoptat la Minsk".

Sursa foto: Agerpress