Presedintia Statelor Unite nu stie cu certitudine ce informatii sensibile ar putea dezvalui Netanyahu, dar oficiali israelieni au avertizat ca premierul Israelului ar putea oferi detalii despre negocierile dintre marile puteri si Iran pe tema programului nuclear, noteaza Mediafax.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a avertizat ca dezvaluirea unor informatii sensibile ar afecta negocierile pe tema programului nuclear iranian, intrate intr-o etapa cruciala. "Dezvaluirea unor informatii sensibile ar trada increderea intre aliati si ar fi incompatibila cu comportamentul unor aliati de incredere", a atras atentia Josh Earnest, purtatorul de cuvant al Presedintiei SUA.

Presedintele Barack Obama a declarat luni ca Benjamin Netanyahu a mai avut atitudini eronate fata de initiative diplomatice, subliniind ca premierul israelian a facut "tot felul de acuzatii care nu s-au dovedit adevarate" despre negocierile cu Iran. Benjamin Netanyahu a fost invitat de presedintele Camerei Reprezentantilor, John Boehner, sa rosteasca un discurs in Congresul SUA, Casa Alba criticand initiativa.

Sursa foto: Gage Skidmore via Flickr