"Echipajele acestor nave efectueaza fara indoiala exercitii pentru respingerea unor atacuri din partea avioanelor noastre, ceea ce le ofera pilotilor nostri oportunitatea de a obtine experienta in manevrare si in desfasurarea (unor misiuni de) recunoastere aeriana, atat in raza sistemelor antiaeriene, cat si in afara razei lor", a declarat pentru RIA Novosti sursa citata, potrivit Mediafax.

In plus, avioanele de lupta monitorizeaza miscarile celor doua nave, crucisatorul american lansator de rachete USS Vicksburg si fregata turca TCG Turgutreis, care se afla in partea de sud-vest a Marii Negre. Trei avioane de lupta Su-30 si patru bombardiere Su-24 au efectuat marti misiuni de monitorizare deasupra acestor nave, de la baza aeriana Novofedorovka.

"In primul rand, pilotii nostri urmaresc deplasarile navelor NATO si monitorizeaza misiunile pe care le efectueaza in timpul calatoriei lor pe mare", a precizat sursa citata. Flota rusa de la Marea Neagra a inceput sa primeasca avioane de lupta Su-30 in 2014, in urma alipirii peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia.

Sursa foto: Anton Gvozdikov / Shutterstock