Rusia se confrunta cu incercari ale extremistilor de a folosi "tehnologii colorate", de la proteste ilegale pana la propaganda deschisa bazata pe ura, pe retelele de socializare, a declarat astazi presedintele rus Vladimir Putin, citat de Sputnik in pagina electronica.

"Actiunile extremistilor devin tot mai raspandite. Ne confruntam cu incercari de a folosi asa-numitele tehnologii colorate, de la organizarea unor proteste ilegale de strada, pana la propaganda deschisa bazata pe ura, pe retelele de socializare", a afirmat Vladimir Putin, in cadrul unui discurs sustinut in fata angajatilor Ministerului de Interne, noteaza Mediafax.

Vladimir Putin a avertizat in mod repetat cu privire la consecintele negative ale "revolutiilor colorate", afirmand ca astfel de tentative trebuie impiedicate in Rusia si ca populatia tarii trebuie protejata de extremisti.

Prin termenul "revolutii colorate" se intelege inlaturarea unui regim prin proteste ample de strada, sustinute financiar de puteri straine. Mai multe schimbari de regim provocate de proteste populare au avut loc in cateva foste republici sovietice, inclusiv in Georgia, prin Revolutia Trandafirilor din 2003, in Ucraina, prin Revolutia Portocalie din 2004, si in Kirgizstan, prin Revolutia Lalelelor din 2005.

In aprilie 2014, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat ca Uniunea Europeana si Statele Unite au incercat sa alimenteze o alta "revolutie colorata" in Ucraina, referindu-se la inlaturarea de la putere a presedintelui ucrainean Viktor Ianukovici, in februarie 2014.

Citeste si:
Cazurile noi de Covid-19 din Rusia au depășit pragul de 1.000,...
Cazurile de infectare cu...

Sursa foto: Vladimir Putin / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Iohannis critică MAI: Activitatea din ultimii ani, plină de deficiențe
Setari Cookie-uri