Potrivit oficialului elen, ministerul Finantelor a transmis vineri la Bruxelles o versiune detaliata a propunerilor Greciei privind reformele economice si fiscale care urmeaza sa fie implementate in cadrul programului de asistenta financiara pe care guvernul de la Atena l-a semnat cu Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana si FMI in 2010, scrie Mediafax.

"In principal, lista clarifica propunerile de reforme transmise anterior si adauga unele noi", a spus oficialul. Ministrii de Finante din zona euro au aprobat in februarie extinderea cu patru luni a programului de salvare a Greciei, dupa ce guvernul de la Atena s-a angajat sa imbunatateasca colectarea taxelor, sa consolideze fondurile de pensii si sa continue privatizarile.

CE, BCE si FMI si-au exprimat sprijinul pentru angajamentele asumate de guvernul elen, dar au subliniat ca Grecia nu va putea accesa noi fonduri prin programul actual daca nu prezinta masuri concrete pentru redresarea economiei.

Citeste si:

Membrii Eurogroup se vor intalni luni la Bruxelles pentru noi discutii pe tema situatiei din Grecia. Sedinta Eurogroup trebuie sa fie un "succes", a spus vineri guvernatorul bancii centrale elen, Yannis Stournaras, la finele unei intalniri cu premierul Alexis Tsipras.

Stournaras a declarat ca bancile din Grecia au un grad de capitalizare adecvat si nu exista riscuri in privinta depozitelor clientilor.

Sursa foto: Grecia/Shutterstock.com