Ecuador a anuntat ca va demara licitatia pentru noua campuri petroliere marginale in vederea cresterii productiei de titei brut si stimularii realizarii de prospectiuni pentru noi rezerve, prin intermediul unor contracte aditionale pentru explorare si exploatare in campurile mici apartinand Petroproduccion, informeaza Rompres.

Cele noua campuri calificate drept marginale sunt Armadillo, Chanangue, Eno-Ron, Frontera-Tapi-Tetete, Ocano-Pena Blanca, Pacay, Pucuna, Puma si Singue, si sunt situate in regiunea Amazonului, semnaleaza un comunicat al Ministerului Energiei si Minelor.

Rezervele probate ale acestor campuri se ridica la peste 120,891 milioane barili. Investitia initiala este estimata la circa 300 milioane dolari. In urma incheierii contractelor pentru cele noua campuri petroliere se asteapta ca productia totala a acestora sa se cifreze la circa 30.000 barili pe zi.

"Aceste campuri au nevoie de noi investitii pentru dezvoltare si posibilitatea de a gasi noi rezerve este un stimulent pentru companiile interesate de aceasta investitie", se arata in comunicat. Petrolul este principalul produs exportat de Ecuador si incasarile din vanzarea sa finanteaza in jur de 35% din bugetul general al tarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri