Alti doi suspecti, pe langa Zaur Dadaiev si Anzor Gubasev, au fost retinuti sub suspiciunea de implicare in asasinarea opozantului rus Boris Nemtov, a anuntat secretarul Consiliului de Securitate din republica rusa Ingusetia, Albert Barahoiev, relateaza Sputnik, citat de Mediafax.

In cursul zilei de sambata, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksander Bortnikov, a anuntat ca Zaur Dadaiev si Anzor Gubasev au fost retinuti pentru asasinarea lui Nemtov. Ambii suspecti sunt din regiunea Caucazului, din sudul Rusiei.

Albert Barahoiev a anuntat insa, sambata seara, ca pe langa Dadaiev si Gubasev au mai fost retinuti alti doi suspecti. Printre cei retinuti se afla "Zaur Dadaiev, care este comandantul adjunct al unei unitati a batalionului Sever din Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Cecene, si un alt barbat care se afla cu el in masina in acel moment. Anzor Gubasev, care lucra la o companie privata de securitate din Moscova si fratele sau mai mic au fost de asemenea retinuti", a declarat Barahoiev pentru RIA Novosti.

Zaur Dadaiev, care lucreaza in politia din Cecenia de zece ani, si Anzor Gubasev locuiesc in capitala cecena Groznii, dar au fost retinuti in republica rusa Ingusetia, a declarat Barahoiev pentru agentia TASS. El a precizat ca Dadaiev a fost arestat in orasul Magas, iar Gubasev a fost arestat in timp ce se deplasa cu un autovehicul din orasul Malgobek spre satul Voznesenovskaia, unde locuieste mama sa.

Dupa anuntul arestarii lui Dadaiev si Gubasev, purtatorul de cuvant al Comitetului rus de ancheta Vladimir Markin a declarat ca suspectii "retinuti sunt implicati in planuirea si executarea crimei".

Boris Nemtov, in varsta de 55 de ani, unul dintre cei mai vehementi critici ai presedintelui rus Vladimir Putin, a fost impuscat mortal pe 27 februarie, in timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duritkaia, in varsta de 23 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri