Coreea de Nord a deschis noi conturi dupa impunerea unor sanctiuni financiare de catre SUA

Coreea de Nord a deschis noi conturi la 23 de banci din zece tari, de cand a fost tinta sanctiunilor financiare din partea SUA, care acuza Phenianul de spalare de bani, potrivit cotidianului japonez Sankei Shimbun, informeaza Rompres.

Potrivit Sankei, adesea bine informat in privinta afacerilor nord-coreene, aceste conturi au fost localizate in Vietnam, in special, dar de asemenea in Mongolia, Thailanda si Rusia.

Washingtonul, care se teme ca aceste conturi sunt utilizate pentru tranzactii dubioase sau legate de proliferarea armamentului, le-a cerut autoritatilor din tarile vizate sa inghete aceste conturi, a precizat cotidianul.

In septembrie 2005, SUA au suspendat toate tranzactiile cu o banca din Macao (China), Banco Delta Asia, acuzand-o ca este un paravan pentru spalarea de bani in profitul Coreii de Nord pentru a-si finanta programul nuclear.

O alta mare banca chineza, Bank of China (BOC), este acuzata de Washington ca face parte din reteaua de spalare a banilor nord-coreeana. Regimul comunist de la Phenian a anuntat ca nu va reveni la masa negocierilor in privinta programului sau nuclear pana cand SUA nu vor renunta la aceste sanctiuni financiare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri