Vladimir Putin, presedintele Rusiei, dezvaluie, intr-un documentar ce va fi difuzat in curand de televizinea rusa, ce s-a intamplat la Kremlin, in spatele usilor inchise, in zilele de dinaintea anexarii Crimeei, in martie 2014, relateaza Euronews, in pagina electronica, citata de Mediafax.

Intr-un documentar ce va fi difuzat in curand de televiziunea publica Rossia 1, presedintele a descris momentul in care a dat ordinul secret de anexare a peninsulei. El povesteste o intalnire care a durat toata noaptea de 22 spre 23 februarie 2014 si pe care a avut-o cu oficialii din domeniul serviciilor de securitate despre "salvarea" presedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici. "Am terminat la 7.00 dimineata. La plecare, le-am spus colegilor mei: trebuie sa incepem sa lucram la intoarcerea Crimeei la Rusia", a declarat presedintele in documentarul intitulat "In drum spre casa".

Dupa patru zile, comandouri neidentificate au preluat controlul Parlamentului local din Crimeea si deputatii au votat un nou Guvern. In ziua urmatoare, mai multe trupe neidentificate au aparut in alte zone strategice. Moscova a insistat la momentul respectiv ca nu este implicata in aceste evenimente.

La 16 martie a fost organizat un referendum in cadrul caruia majoritatea vorbitoare de limba rusa a votat pentru independenta de Ucraina. La 21 martie, presedintele Putin a semnat documentele oficiale prin care provincia ucraineana era alipita la Rusia.

Data la care va fi difuzat documentarul nu este precizata.

Sursa foto: kremlin.ru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri