Mai multe nave de lupta si avioane ale fortelor ruse au fost observate duminica noapte in Marea Neagra, cu cateva ore inainte de demararea unor ample exercitii militare NATO, la care participa SUA, Romania, Bulgaria si Turcia.

„Ei au planurile lor, noi le vedem pe ale noastre”, a declarat contraamiralul american Brad Williamson, care conduce flotila americana mobilizata in Marea Neagra, citat de agentia de stiri DPA.

Vasele americane sunt stationate in prezent in portul bulgar Varna. Crucisatorul american USS Vicksburg si alte cinci nave NATO au intrat joi in Marea Neagra. Luni, acestea vor participa la exercitii militare cu nave care apartin fortelor marine romane, bulgare si turce. Crucisatorul USS Vicksburg este purtator de rachete. Aceste manevre au fost planificate de la sfarsitul anului trecut, au subliniat reprezentantii armatei americane.

„NATO trimite in mod regulat nave in Marea Neagra pentru exercitii. Aceasta desfasurare programata, avand in vedere agresivitatea continua a Rusiei, poarta un mesaj suplimentar de natura sa-i linisteasca pe aliatii din regiune”, a declarat un oficial al NATO, citat de agentia de stiri Reuters.

Citeste mai multe pe Adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri