Statul Islamic a revendicat atentatul terorist de la Muzeul Bardo din Tunis. Potrivit presei, mitralierele de tip Kalasnikov AK-47 folosite de teroristi ar fi provenit din Romania.

Reteaua terorista Stat Islamic revendica, intr-o inregistrare audio, atacul comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunisia, soldat cu 23 de morti, catalogandu-l drept o lovitura data intr-un "cuib al necredinciosilor si viciilor" si avertizand cu noi atentate. "Atacul este o invazie binecuvantata in unul dintre cuiburile necredinciosilor si viciilor din Tunisia musulmana", se arata intr-o inregistrare video aparuta pe un site afiliat retelei teroriste Stat Islamic, conform Mediafax.

"Asteptati sa vedeti valul care va va lovi, murdarilor, pentru ca ceea ce ati vazut acum este doar prima picatura de ploaie", adauga reprezentatul grupului terorist, conform Institutului american SITE, care monitorizeaza site-urile islamiste. Autoritatile tunisiene au arestat noua islamisti in urma atacului armat comis miercuri in Muzeul Bardo din Tunis, soldat cu 23 de morti, in principal turisti europeni.

Muzeul Bardo, renumit pentru o colectie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman, este una dintre principalele atractii turistice din Tunisia.
Reteaua terorista Stat Islamic ocupa regiuni din Siria, Irak si Libia, unde a proclamat un "califat islamic".

Atentatul din Tunisia, realizat cu arme din Romania

Cei cinci autori ai atacului terorist comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunis aveau mitraliere de tip Kalasnikov AK-47 provenind din Romania, afirma surse citate de site-ul italian 2duerighe.it.

Premierul Tunisiei, Habib Essid, a declarat, potrivit Corriere della Sera, ca doi dintre autorii atacului terorist - Yassine Laabidi si Jabeur Khachnaoui - au murit in schimburile de focuri cu fortele de ordine. "Teroristii aveau asupra lor centuri explozive si arme automate foarte avansate", a afirmat ministrul tunisian de Interne, Najem Gharsalli. Alti trei presupusi autori ai atacului armat au reusit sa fuga, fiind cautati activ de fortele de ordine.

Potrivit site-ului cotidianului italian 2duerighe, cei cinci autori ai atacului terorist erau inarmati cu pistoale mitraliera de tip Kalasnikov AK-47, provenind din Romania.

Sursa foto: Statul Islamic, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri