SUA a adoptat reglementari mai restrictive cu privire la tehnicile folosite pentru extragerea gazelor si petrolului de sist, impunand reglementari suplimentare si o mai mare transparenta legata de substantelor folosite.

Dupa ani de polemici si tergiversari, Oficiul pentru administrarea terenurilor a stabilit ca firmele care exploreaza sau extrag gaze si petrol de sist trebuie sa declare ce substante utilizeaza, sa indeplineasca toate standardele de profil si sa asigure eliminarea in siguranta a apelor contaminate folosite in fracturarea hidraulica. "Noile reglementari vor contribui la avansarea tarii noastre prin asigurarea dezvoltarii responsabile si protejarea resurselor. In contextul in care vom continua sa punem la dispozitie terenuri publice pentru exploatarea petrolului si gazelor, este esential ca publicul sa aiba incredere ca exista metode sigure si solide de protejare a mediului", a declarat secretarul american pentru Afaceri Interne, Sally Jewell, citat de publicatia Democrat Gazette, relateaza Mediafax.

Potrivit Washington Post, reglementarile anuntate vineri au rolul de a minimiza riscurile de contaminare a surselor de apa prin fracturarea hidraulica. Companiile specializate in exploatarea zacamintelor de sist vor avea nevoie de autorizatii speciale privind perforarea solului si vor trebui sa aiba rezervoare speciale pentru apele reziduale.

Ce inseamna fracturare hidraulica

Fracturarea hidraulica implica injectarea de apa cu presiune mare in staturile solului pentru extragerea gazelor si petrolului care nu ar fi accesibile prin metode conventionale. In ultimul deceniu, noile tehnici s-au extins si au revolutionat industria de profil din Statele Unite, desi unii specialisti atrag atentia asupra riscurilor de poluare si de producere a cutremurelor de suprafata.

In Statele Unite exista peste 100.000 de platforme de sist instalate pe terenuri publice, asigurand 11% din productia interna de gaz natural si 5% din productia de petrol. Tehnica fracturarii hidraulice este utilizata in aproximativ 90% din sondele petroliere si de gaz construite pe terenuri federale din SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri