Intr-un raport general privind cresterea economica a Europei in anul 2007, agentia de rating considera ca programul masiv de reducere a deficitului fiscal demarat anul acesta de autoritatile de la Budapesta va conduce la reducerea cresterii PIB-ului in 2007. in plus, Standard & Poor's a apreciat ca aceasta tendinta de scadere se va raspandi in intreaga Europa, avand in vedere previziunile potrivit carora exporturile spre SUA, cererea consumatorilor si investitiile firmelor ar urma sa scada pe fondul cresterii dobanzilor in zona euro.

"Cresterea exporturilor zonei euro ar urma sa scada de la 6,5 procente in 2006 la 4,5 procente in 2007, in consecinta reducand ritmul de crestere al PIB-ului", a anuntat S&P, citat de Rompres.

Premierul ungar Ferenc Gyurcsany urmeaza sa prezinte marti o prima versiune preliminara a programului de convergenta la euro al Ungariei, versiunea finala urmand a fi prezentata Comisiei Europene pana la 1 septembrie. UE a respins precedentul plan prezentat de autoritatile de la Budapesta deoarece a apreciat ca ii lipsesc masurile credibile pentru reducerea deficitului bugetar.

Autoritatile ungare si-au fixat drept obiectiv trecerea la euro in anul 2010, insa analistii considera ca intervalul 2012-2014 este un orizont mai realist.